Szent Domonkos zarándok-képe
2014.05.08

Mindenkit hívunk, hogy május 15-én csütörtökön 17 órakor Budakeszin a Havasboldogasszony templomban fogadja Szent Domonkos zarándok-képét, mint a remény és az egység szimbólumát.

Kedves Testvérek,

2016-ban ünnepeljük a Domonkos Rend alapításának 800. évfordulóját, melynek során 2014-et a Rend a világi domonkosok évének nyilvánította. Ez év májusában, Szent Domonkos ereklyéi átvitele ünnepén Bolognában, Szent Domonkos sírjánál tartjuk a világi domonkosok európai találkozóját, amin Bruno Cadoré rendfőnök is részt vesz.

Az előkészületek egyik mozzanataként a világi domonkos közösségek európai tanácsa rendelt egy Szent Domonkos festményt Felix Hernandez Mariano OP portugál domonkostól, azzal a céllal, hogy „vándor-képként” zarándokoljon végig Európában. A vándorlás fontos elemei: vendéglátás, a határok átlépése, találkozás más zarándokokkal, akik szintén keresnek valamit vagy Valakit! Szent Domonkos zarándok-képe azzal a szándékkal látogat el a tartományokba, hogy világosságot gyújtson, hogy új tűz lobogjon fel bennünk, hogy elősegítse az idegenekkel, más zarándokokkal való találkozásunkat.

Prédikátornak lenni annyit jelent, hogy Isten küld mindnyájunkat azok közé, akikkel életünk során találkozunk. Mind Isten szavai vagyunk a többi ember számára. Küldetésünket sokszor úgy fogadjuk el, hogy megmaradunk életterünkben és ott válunk az élet szavává, máskor pedig útra kelünk.

Tehát mindenkit arra hívunk, hogy aki csak tudja, 2014. május 15-én csütörtökön 17 órakor Budakeszin a Havasboldogasszony templomban fogadja Szent Domonkos zarándok-képét, mint a remény és az egység szimbólumát. A programot az Árpádházi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja és az Árpádházi Szent Margit világi közösség tagjai szervezik. A szentmisét egy domonkos atya celebrálja.

Szent Domonkos zarándok-képét Magyarországról viszik az európai találkozó szervezői Bolognába, a kép útjának végállomására.

Imádkozzunk együtt Szent Domonkos közbenjárását kérve egyéni s közösségi küldetésünk Isten szándéka szerinti teljesítéséért!

Kőrösiné Merkl Hilda

 

2018. október 21.
XVI.évf. 32.szám


 hétfő 6:30
 kedd 6:30
 szerda 6:30
 csütörtök 6:30
 péntek 19:00
 szombat 19:00
 vasárnap 8:00
10:00
19:00